Over de wijngaard

De wijngaard is door de jaren heen uitgegroeid tot in totaal 140 druivenplanten die nu volledig in productie zijn. Alle druiven zijn ziekteresistent. Dit betekent nu dat er geen bestrijdingsmiddelen gebruikt worden op de wijngaard. Voor de bemesting gebruik ik koemestkorrels en zeewierkalk. Na het maaien van het gras dat tussen de plantenrijen ligt, komt er stikstof vrij welke extra voeding aan de grond geeft. Om de wijngaard heen heb ik  doornloze bramen staan die elk jaar veel vruchten geven. Na een paar jaar hiervan jam en sap gemaakt te hebben, dacht ik: ik ga eens proberen of ik hier ook wijn van kan maken. Ik ben op zoek gegaan naar een recept en dit gaf een opbrengst  heerlijke bramenwijn. 

Een gedeelte van de oogst


Een Interview uit de krant van: Marleen Persoon