Video's

Hieronder vindt u verschillende video's.

College bezoekt Voorschotense wijngaard 

10 april 2024

In Voorschoten wordt wijn gemaakt. En niet onverdienstelijk. De witte wijn won een prijs. Reden voor het college van burgemeester en wethouders om een bezoek aan wijnmaker Dick van Stralen en zijn wijngaard te brengen. (bron: www.youtube.com)

Bekijk hier de video

De rekenkamer - Wat kost een flest wijn.

Uitzending van 1 december 2016

"Candy Crush of Pokemon Go. Velen spelen het, maar bijna niemand betaalt... tenminste, dat zou je denken bij een gratis game. De Rekenkamer rekent ook uit wat een fles goede wijn mag kosten." (bron: www.npo.nl)

Bekijk hier de video

Omroep West - Uitzending van de Kaart (2016)

"Jet is in Voorschoten haar route begint op de Papelaan en eindigt bij Slijterij Adegeest. Op haar route komt Jet weer allerlei bijzondere mensen tegen zoals een beeldend kunstenaar. Hij heeft behalve een lekker kopje koffie ook warme pantoffels klaarstaan voor Jet en haar team. Via een toekomstige asielzoekerscentrum en Woonzorgcentrum Adegeest waar net een huisdieren aaiproject bezig is bereikt Jet haar eindpunt. Bij de slijter wacht haar wijn van de lokale wijngaard Chateaux Deux Filles." (bron: www.omroepwest.nl)

Bekijk hier de video

Telegraaf TV - Volkstuin wordt wijngaard (2014)

"De hobby van Dick van Straalen is misschien een beetje uit de hand gelopen, hij heeft zijn volkstuintje namelijk omgebouwd tot heuse wijngaard. En daarmee heeft hij dit jaar ook nog eens een primeur te pakken." (bron: www.telegraaf.nl)

Bekijk hier de video

Een wijnmaker uit Voorschoten

Korte versie (1 min)

Volledige versie (16 min)


Het 10-jarige bestaan

In 2012 werd het 10 jarige bestaan gevierd (5 min).